16:15 19 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.46
  • USD17.90
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
0 0 0

Președintele țării, Maia Sandu, va încerca să pună bețe-n roate Guvernului interimar și actualului Parlament, pentru a câștiga astfel încrederea cetățenilor. Asta susține liderul PSRM, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la un post privat de televiziune că dacă ar fi fost numit un Guvern cu funcții depline, atunci nu ar fi fost instituită starea de urgență în țară. 

"Noi nu am vrut să punem restricții, cât ne-am dorit să dăm atribuții suficiente Guvernului și Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru a putea fi procurate vaccinuri, pentru a fi modificat bugetul de stat, pentru a veni cu soluții de susținere a cetățenilor. Da! Unele decizii nu au fost corecte, cum ar fi interzicerea accesului în parcuri", a spus Igor Dodon.

În același timp, Igor Dodon spune că președintele țării Maia Sandu, va încerca să intervină în deciziile Guvernului interimar și a Parlamentului.

"Eu prognozez că Maia Sandu va încerca să pună bețe în roate. Ea speră că dacă situația va fi mai rea în țară, vor fi mai multe șanse pentru declanșarea alegerilor anticipate. Sandu le va spune cetățenilor că această guvernare nu se descurcă și votați pentru mine. Dar cred că oamenii deja înțeleg. Dar cred că acest Guvern și Parlament se va descurca să facă față provocărilor, indiferent de implicarea cuiva", a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor susține că miza este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar a reiterat că în condiții de pandemie, aceasta nu este cea mai bună decizie.

"Parlamentul și-a făcut atribuțiile, a creat o majoritate parlamentară și a înaintat un candidat la funcția de premier. Golovatiuc va fi ambasador până va fi numit premier. Dacă vom reuși să învestim Guvernul, atunci alegeri parlamentare vor fi în 2023, în caz contrar scrutinul ar putea fi desfășurat în toamnă. Noi nu suntem împotriva alegerilor anticipate, dar inițial să rezolvăm problema legată de pandemie", a precizat Dodon.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon: Moldova este gata să cumpere suplimentar 1 milion de doze de ”Sputnik V”
Igor Dodon a anunțat unde și când urmează să se întâlnească cu Maia Sandu
Tagurile:
stare de urgență, Maia Sandu, Igor Dodon

Știrile Zilei