16:12 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
51 0 0

Statul va continua până pe 31 mai să subvenționeze dobânzile și să ramburseze Taxa pe Valoare Adăugată (TVA). Decizia a foat anunțată de Aureliu Ciocoi la un briefing.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Programul de subvenționare a dobânzilor de către stat și programul de de rambursare a TVA vor fi extinse până pe 31 mai 2021.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale în ședința de joi, 8 aprilie, și a fost anunțată de premierul interimar Aureliu Ciocoi la un briefing.

În ședință, Comisia a anulat mai multe restricții instituite pe perioada stării de urgență pe care le-a introdus prin decizii anterioare. Astfel, Ciocoi a anunțat că a fost anulată interdicția cu privire la plimbările în parcuri, păduri și zone de agrement. Plimbările sunt deja permise, dar în grupuri nu mai mari de trei persoane. 

De asemenea, mai mulți sportivi au primit acordul Comisiei pentru Situații Excepționale de a desfășura antrenamente, dar și unele competiții, însă cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Decis: Antrenamentele sportive și unele competiții vor fi reluate>>>

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce dobânzi sunt practicate la creditele acordate în Moldova
Tagurile:
subvenționare, TVA, rata dobanzii

Știrile Zilei