14:20 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
118 0 0

Deși deputații deja credeau că săptămâna va trece fără a se întruni în plen, Biroul Permanent al Parlamentului a aprobat pentru 9 aprilie convocarea ședinței plenare.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Vineri, 9 aprilie, Parlamentul se va întruni în ședință plenară, cu începere de la ora 10:00.

Pe agendă a fost inclus și un proiect de hotărâre „cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus”.  

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit joi, 8 aprilie, în ședință și a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru 9-16 aprilie, a anunțat în după-amiaza zilei Serviciul de presă al Legislativului.

În ședințele din intervalul menționat, deputații  vor examina mai multe proiecte de lege și hotărâri, inclusiv proiectul de lege pentru modificarea Legii cadastrului bunurilor imobile, proiectul de lege cu privire la grupurile de acțiune locală, proiectul de lege cu privire la blocul locativ destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. 

De asemenea, pe ordinea de zi figurează proiectul de lege privind abrogarea Legii privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat, două proiecte de modificare a Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energie și gaze pentru populația din unele localități din raioanele Dubăsari, Căușeni și din satul Varnița, raionul Anenii Noi, proiectul de modificare a Legii privind piața produselor petroliere. 

Marți, 6 aprilie, se considera că Parlamentul nu se va întruni în plen săptămâna aceasta.

Informația, anunțată inițial pe Facebook de deputatul Dumitru Alaiba (PAS), a fost confirmată atunci pentru Sputnik de Svetlana Rudenco, șeful Direcţiei mass-media a Parlamentului. Ședința plenară este precedată de ședinta Biroului Permanent al Parlamentului, care decide convocarea. Biroul Permanent însă nu se întrunise și, respectiv, nu a era luată decizia despre convocarea ședinței plenare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate ar putea să-i surprindă pe unii
Tagurile:
sedinta plenara, Parlament

Știrile Zilei