13:09 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
224 0 0

Deputații Partidului Demnitate și Adevăr au comentat decizia Curții Constituționale, care a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și pot fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Deputații Platformei DA au venit cu o reacție după decizia de astăzi a Curții Constituționale. Ei au criticat atitudinea unor politicieni. 

"Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili și forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații. Aceste jocuri politice creează precedente extrem de periculoase, Republica Moldova riscând să rămână şi în viitor un poligon de experimente al forțelor străine de interesele oamenilor şi ale țării noastre, fapt care va vulnerabiliza și mai mult statul, dar și instituțiile sale", susțin deputații PPDA.

În același timp, ei au remarcat că probleme societății vor rămâne nesoluționate. 

"Platforma DA constată că problemele stringente ale oamenilor cum sunt pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămâne şi în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar iresponsabil și incompetent, tutelat de fostul și actualul președinte", mai precizează deputații PPDA.

Magistrații Curții Constituționale au stabilit astăzi că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. 

"Se constată circumstanțele dizolvării parlamentului din cauza incapacității de a numi un guvern în conformitate cu articolul 85 din Constituție", a anunțat președintele Curții Constituționale Domnica Manole.

Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vor fi anticipate! Curtea Constituțională - Parlamentul poate fi dizolvat
Un deputat se vrea judecător la Curtea Constituțională: Despre cine este vorba
Tagurile:
Curtea constituțională, PPDA, Partid

Știrile Zilei