03:06 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
10401

Ambasadorul român a fost rugat, în spiritul Convenției de la Viena să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească.

CHIȘINĂU,15 apr – Sputnik. Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit, la  Ministerul de Externe, pe ambasadorul României la Chișinău. Interlocutorii au discutat aspecte privind evoluţia relaţiilor bilaterale moldo-române.

A avut loc un schimb de opinii și pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda celor două ţari, cooperare sectorială și modalități de consolidare a cadrului juridic.

Secretarul de stat Dumitru Socolan a reiterat mulțumirile autorităților de la Chișinău pentru sprijinul complex oferit de guvernul român cetățenilor Republicii Moldova pe fundalul situației epidemiologice.

La întrevedere a fost abordată și recenta afirmație a diplomatului român de la un post de televiziune. În context, diplomatului i s-a solicitat. în spiritul Convenției de la Viena. să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească, garantat de Constituția țării și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Amintim că, acum câteva zile, ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, a declarat, răspunzând la întrebarea moderatoarei emisiunii  de la un post TV, că dacă ar avea ocazia să vaccineze cetățenii care dețin cetățenia română la Ambasada României în Moldova, nu i-ar vaccina împotriva coronavirusului, ci „contra moldovenismului primitiv sau contra sentimentelor, pe care le au, la un moment dat, contra României, care sunt moștenire din perioada sovietică”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ministerul de Externe, România, ambasador

Știrile Zilei