03:33 13 Mai 2021
În direct
  • EUR21.53
  • USD17.76
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
6620

Summitul pentru probleme de climă în format de videoconferință va avea loc pe 22 și 23 aprilie. Președintele Putin va ține un discurs în prima zi a evenimentului.

CHIŞINĂU, 19 apr - Sputnik. Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va vorbi pe data de 22 aprilie la summitul liderilor în probleme climatice, care va avea loc în regim de videoconferință, a comunicat serviciul de presă al Kremlinului.

„Putin va prezenta abordările Rusiei în contextul stabilirii unei cooperări internaționale largi, îndreptată spre depășirea consecințelor negative ale schimbării climatice globale”, este menționat în comunicat.

Propunerea cu privire la organizarea unui summit pentru discutarea problemele climatice, pe 22-23 aprilie, în format de videoconferință, a venit din partea președintelui american Joe Biden. Washington a declarat că Biden a invitat la summit 40 de lideri mondiali, inclusiv pe Putin", transmite RIA Novosti.

Pe 18 aprilie, Kremlinul a declarat că decizia cu privire la participarea lui Putin la summitul climatic va fi luată după ce vor fi cunoscute detaliile evenimentului.

”Din păcate, doar în ultimele zile am început să primim răspunsuri la aceste întrebări și trebuie să le analizăm cu atenție înainte de a fi luată decizia cu privire la participarea președintelui ”, - a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov. În speță, potrivit acestuia, Moscova „trebuie să analizeze mai întâi detaliile introductive despre modul în care se va desfășura, cine va ține discursuri, cum, în ce ordine, ce va fi considerat rezultatul summitului, cine va deține președinția evenimentului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Kremlinul a comentat posibilele sancțiuni ale SUA împotriva datoriei de stat a Rusiei
Tagurile:
schimbări climatice, summit, Putin

Știrile Zilei