15:43 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
92 0 0

Republica Moldova este disponibilă să cumpere un lot important de vaccinuri „Sputnik V”, a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. 

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, s-a întâlnit cu președintele PSRM, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat diverse chestiuni cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. 

„În mod separat am abordat subiectul privind continuarea combaterii pandemiei, am subliniat importanța deosebită a ajutorului umanitar oferit de conducerea Rusiei – lotul de vaccinuri "Sputnik-V", care va fi furnizat în Moldova în timpul apropiat”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram. 

Totodată, în cadrul discuției, Igor Dodon a menționat că Moldova este disponibilă să achiziționeze suplimentar un lot important de vaccinuri „Sputnik V", în condiții comerciale.

Precizăm că Federația Rusă a anunțat că este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană. Totodată, vineri, 16 aprilie, Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700.000 de doze de „Sputnik V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Oleg Vasnețov, Igor Dodon, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei