15:24 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Decizia deputații a venit ca reacție la mai multe solicitări ale autorităților centrale de specialitate care au dificultăți la încheierea tratatelor internaționale cu conținut financiar.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Deputații au susținut în cadrul ședinței de vineri a Legislativului acordarea unor competențe suplimentare Guvernului al cărui mandat a încetat. Proiectul a fost adoptat cu votul majorității.

”Proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern prevede, în special, excluderea interdicției în ceea ce privește competența încheierii tratatelor internaționale care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova”, menționează serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat.

Acordarea acestor competențe suplimentare are drept scop evitarea pierderilor financiare eminente, menționează autorii inițiativei legislative – deputații Fracțiunii parlamentare PSRM.

Astfel, Parlamentul a recepționat numeroase scrisori de intenție ale autorităților centrale de specialitate (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului), care se confruntă cu impedimentul încheierii tratatelor internaționale cu conținut financiar. Acest fapt determină dificultăți și chiar imposibilitatea de a valorifica  proiecte de asistență financiară externă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate în acest an - detalii
Tagurile:
competențe, Guvern, Parlament

Știrile Zilei