21:48 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
31621

Acțiune de protest în fața Curții constituționale după ce Parlamentul a abrogat hotărârii de numire în funcția de judecător al CC a Domnicăi Manole.

Îndemnul de a ieși la acțiunea de protest în susținerea Curții Constituționale a venit din partea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritatea, după anularea de către deputați a hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Curții Constituționale.

„Din informațiile noastre, lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Se conturează clar o tentativă de lovitură asupra Curții Constituționale. Șor, Dodon, Plahotniuc au pus la cale atacul asupra Curții Constituționale”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

În context, Grosu a chemat cetățenii să iasă în stradă, în fața Curții Constituționale.

De precizat, după ce au anulat hotărârea de numire în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Domnicăi Manole, deputații au introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind numirea unui judecător la CC.

Tot astăzi, deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Hotărârea de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecător al CC, anulată
Tagurile:
Curtea Constituțională, protest

Știrile Zilei