03:41 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Președintele PAS, Igor Grosu, a vorbit în fața simpatizanților partidului proprezidențial care s-au adunat luni dimineața vizavi de Curtea Constituțională.

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Pe lângă criticile dure aduse socialiștilor și liderului lor, Igor Grosu a anunțat că oamenii vor picheta sediul CC pentru a proteja această instituție de eventualele atacuri ale socialiștilor, făcând referire la deciziile din 23 aprilie ale Parlamentului prin care a anulat propria hotărâre de numire a Domnicai Manole în funcția de judecător al curții și de numire în funcție a altui magistrat CC - Boris Lupașcu.

Grosu a mai afirmat că membrii și simpatizanții PAS se vor afla în fața curții pe parcursul întregii acestei săptămâni, inclusiv miercuri, când magistrații ar urma să se pronunțe asupra constituționalității hotărârii Parlamentului de instituire a stării de urgență, care nu permite dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor Parlamentare anticipate.

În altă ordine de idei, liderul partidului proprezidențial a afirmat că în dimineața zilei de luni președintele PSRM, Igor Ddoon, ar fi solicitat să poarte negocieri cu reprezentații PAS. Deocamdată această știre cu privire la negocieri nu a fost confirmată de către PSRM.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei