23:42 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
21414

Astfel de demersuri sunt dictate de la Washington, a declarat pentru Sputnik Moldova expertul militar rus Aleksandr Hrolenko.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la București l-au declarat persona non grata în România pe Alexei Grishaev, adjunctul atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

MAE al Rusiei
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Potrivit autorităților române, decizia a fost luată ”având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Solicitat de Sputnik Moldova, expertul militar rus Aleksandr Hrolenko a opinat că acest pas se înscrie în șirul acțiunilor care au loc acum în Europa de Est, acestea fiind dictate de Washington.

”Anterior, Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerul rus  de Externe,  a numit astfel de acțiuni „o paradă a marasmului”. O definiție foarte precisă și fiecare paradă este deschisă de micii toboșari care fac mult zgomot”, punctat Hrolenko..

El a menționat că este exact ceea ce vedem în Europa de Est.

”Desigur, astfel de demersuri sunt dictate de Washington. România este o țară NATO și asta explică multe. În numele solidarității inventate sau a „securității euro-atlantice colective” inexistente, Bucureștiul trebuie să-și încalce interesele naționale, pentru că Moscova va răspunde simetric (cel puțin). Și, cel mai important, politica externă suverană a Rusiei nu se va schimba de la aceasta”, a declarat expertul militar Aleksandr Hrolenko.

MAE al României a comunicat că  partea rusă a fost informată în legătură cu respectiva dituație astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valerii Kuzmin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

România l-a declarat persona non grata pe un angajat al Ambasadei Rusiei la București
Tagurile:
persona non grata, Atașat militar, Bucureşti, Ambasada Rusiei

Știrile Zilei