00:14 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
67 0 0

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar al ambasadei Italiei la Moscova, ca răspuns la acțiunile similare ale Romei.

CHIȘUNĂU, 26 apr – Sputnik. Moscova va expulza un angajat al misiunii diplomatice italiene, în replică la acțiunile Romei, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

“Ambasadorul Italiei la Moscova, Pasquale Terracciano, a fost invitat la sediul MAE al Rusiei, unde i-a fost înmânată nota ministerului cu privire la declararea persona non-grata a adjunctului atașatului militar, atașatul forțelor navale pe lângă ambasada Republicii Italiene în Federația Rusă, Curzio Pacifici”, a menționat diplomația rusă. Acesta urmează să părăsească teritoriul țării în timp de 24 de ore.

De asemenea, MAE al Rusiei a calificat drept neprietenești și neîntemeiate acțiunile autorităților italiene.

La rândul său, Roma a declarat că decizia Moscovei este nedreaptă.

Pe 30 martie, carabinierii italieni au reținut un ofițer acreditat pe lângă ambasada rusă de la Roma, și pe căpitanul de rangul doi al Forțelor Maritime ale Italiei, Valter Biot, aceștia fiind acuzați de spionaj. Primul a fost expulzat, iar cel de al doilea a fost arestat.

Relațiile dintre Rusia și statele occidentale continuă să se înrăutățească. În ultimele săptămâni, mai multe state au anunțat expulzarea diplomaților ruși, printre care SUA, Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

România l-a declarat persona non grata pe un angajat al Ambasadei Rusiei la București
Tagurile:
persona non-grata, expulzati, diplomat, Rusia, Italia, Ambasada

Știrile Zilei