03:04 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
46 0 0

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, se află într-o vizită de lucru la Viena. Astăzi, premierul a avut astăzi o întrevedere bilaterală cu Helga Maria Schmid, secretarul general al OSCE și cu ministrul de Externe austriac, Alexander Schallenberg.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Prim-ministrul interimar, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere bilaterală cu Helga Maria Schmid, secretarul general al OSCE. 

Cei doi oficiali au efectuat schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate. Premierul a apreciat disponibilitatea exprimată de către secretarul general Helga Schmid de a sprijini eforturile în vederea identificării unei soluții cuprinzătoare și viabile pentru problema transnistreană.

La fel, și-a exprimat încrederea că relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și OSCE vor continua să se dezvolte, într-o manieră pragmatică, în vederea dinamizării dialogului în cadrul negocierilor politice.

Totodată, în cadrul vizitei sale la Viena, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întâlnit și cu ministrul de Externe austriac, Alexander Schallenberg.

Cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, cum ar fi: politică, economie, cultură și au trecut în revistă modalitățile de intensificare a dialogului politic la nivel înalt.

În acest context, Aureliu Ciocoi a exprimat recunoștința profundă în numele Guvernului pentru asistența Austriei pe linie bilaterală, dar și ca parte a răspunsului de solidaritate a Echipei Europa prin numeroase măsuri și inițiative pentru a diminua consecințele pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: Curtea Constituțională riscă să devină un actor politic - Iată de ce
Dodon explică de ce nu a oferit azil politic judecătorului ucrainean răpit la Chișinău
Tagurile:
Executiv, Premier, Aureliu Ciocoi

Știrile Zilei