06:37 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
28110

Socialiștii au decis dacă participă sau nu în alegerile parlamentare anticipate anunțate pentru 11 iulie, după ce actualul Legislativ a fost dizolvat.

​​CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Partidul Socialiștilor va participa la alegerile anticipate din 11 iulie curent, anunță liderul formațiunii, Igor Dodon, pe canalul său de telegram. Decizia a fost luată astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței fracțiunii.   

„Am decis că Partidul Socialiștilor merge la alegeri, cu toate că aceste alegeri ar fi fost mai potrivite toamna, când riscurile pentru cetățeni ar fi fost considerabil mai reduse. În perioada următoarelor luni Moldova încă se află sub pericolul creșterii masive a numărului de infectări cu COVID-19, mai ales după anularea Stării de Urgență, iar criza economică și socială se poate aprofunda, din cauza lipsei unui Parlament și a unui Guvern pe deplin responsabil”, scrie Dodon.

El spune că dizolvarea actualului Legislativ a fost semnată într-un moment nepotrivit, astfel un și de proiecte sociale nu mai pot fi examinate și adoptate.

Printre acestea, fostul președinte amintește de majorarea cu 40 la sută a salariilor pentru medici, achitarea restanțelor pentru patru luni a remunerării muncii angajaților Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova”, anularea examenelor de bacalaureat, subvenționarea asociațiilor obștești naționale ale persoanelor cu dizabilități, compensarea biletelor de tratament pentru veterani și alte proiecte.

Amintim, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârea Guvernului prin care a propus și hotărârea Parlamentului prin care a instituit stare de urgență până la 31 mai. Ulterior, președintele Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate. Acestea vor avea loc în vara acestui an, pe 11 iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Socialiștii au venit cu o reacție după decizia CC de anulare a stării de urgență

Știrile Zilei