01:02 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Președintele Parlamentului, împreună cu mai mulți deputați, au mers într-o vizită oficială în Belarus. Oficialii se vor afla acolo timp de două zile și vor avea mai multe întrevederi. 

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Zinaida Greceanîi, dar și deputații Vasile Bolea, Radu Mudreac, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, se află într-o vizită oficială la Minsk.

Potrivit unui comunicat de presă, „scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre”.

Totodată, oficialii ar urma să semneze declarația comună privind colaborarea dintre Adunarea Națională a Republicii Belarus și Parlamentul Republicii Moldova. În cadrul vizitei vor avea loc mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu prim-ministrul țării și cu ministrul Agriculturii și alimentației. Zinaida Greceanîi ar urma să se întâlnească și cu diaspora din Belarus. 

Пресс-служба президента Республики Беларусь
„Oficialii din Moldova se vor deplasa în raionul Logoiski, regiunea Minsk, unde vor depune flori la Complexul memorial de stat Hatîn, simbol al macabrului pe care poporul belarus l-a trăit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, când 149 de oameni, inclusiv 75 de copii, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști. De asemenea, delegația va participa la ceremonia solemnă de dezvelire, în capitala belarusă, a bustului lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, născut în Moldova și căzut pe teritoriul Poloniei în timpul războiului din 1941-1945”, se menționează în comunicatul de presă al Parlamentului. 

În cadrul vizitei, oficialii de la noi ar urma să meargă și la Hramul-monument în cinstea tuturor sfinților și în memoria victimelor căzute pentru salvarea Patriei și așezarea capsulei cu pământ în cripta Hramului-monument.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Zinaida Greceanîi, Belarus, deputați

Știrile Zilei