14:54 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Doi oficiali importanți vin în această săptămână la Chișinău. Este vorba despre președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, și ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Primul care va veni în țară este ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Vizită oficială este programată pentru trei zile, în perioada 11-13 mai.

În această primă vizită în Republica Moldova, ministrul Morton se va întâlni cu președintele țării, Maia Sandu, cu premierul interimar, ministru al Afacerilor, Externe Aureliu Ciocoi, și cu ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

"Această vizită va consolida relația dintre Marea Britanie și Republica Moldova și va demonstra sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea, democrația și statul de drept din Moldova", este menționat în anunțul publicat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

În același timp, în zilele de 13 și 14 mai, în Republica Moldova, se va afla președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Oficialul va efectua o vizită în țara noastră la invitația Maiei Sandu. Cei doi omologi se vor întâlni vineri, 14 mai. Reprezentanții Președinției precizează că aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Noi consultări la Președinție: Cine au fost invitați
Război total între Guvern și Președinție: Nagacevschi taxează obrăznicia lui Spînu
Tagurile:
Maia Sandu, scopul vizitei, vizite

Știrile Zilei