06:34 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
9101

Subiecte legate de lupta cu corupția, situația social-politică din țară, dar și evoluția relațiilor moldo-britanice au fost discutate de președintele Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Un proiect de consultanță anticorupție pe lângă Președinție va fi implementat cu susținerea Guvernului Britanic, anunță președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Potrivit șefului statului, experții contractați în cadrul acestui proiect vor oferi consultanță tehnică pentru realizarea mandatului său în domeniul anticorupție și reforma justiției.

„Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai țării noastre vom continua lupta în domeniul corupției și vom construi o justiție corectă și independentă în care oamenii pot avea încredere”, a precizat Maia Sandu. 

Președintele spune că a reiterat intenția autorităților de la Chișinău de a valorifica oportunitățile Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare semnat între Republica Moldova și Regatul Unit în decembrie 2020. Mai Sandu mai spune că acest Acord nu a fost deocamdată ratificat din cauza lipsei unei majorități parlamentare 

„Acest document stabilește un cadru nou al relațiilor bilaterale, dar și crearea de dialog politic și strategic la nivel înalt pe care dorim să le extindem și aprofundăm în anii ce urmează, realizând proiecte ce vor îmbunătăți atât viața cetățenilor cât și poziționarea țării noastre pe arena internațională”, a mai spus Maia Sandu. 

Șeful statului a menționat că este importantă și esențială consolidarea relațiilor dintre țările noastre având în vedere numărul semnificativ de concetățeni moldoveni stabiliți în Regatul Unit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Întâlnire importantă la Guvern: Ce a discutat premierul interimar cu Wendy Morton
Tagurile:
anticorupție, Corupția, Maia Sandu, Sandu

Știrile Zilei