12:37 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
159110

Socialiștii și comuniștii din Republia Moldova vor merge în alegerile parlamentare anticipate într-un bloc electoral.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au semnat pentru crearea blocului electoral. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor pe pagina sa de Facebook, după ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost analizată strategia socialiștilor în alegerile parlamentare anticipate și au fost luate câteva decizii importante.

„În cadrul ședinței, a fost accentuat faptul că suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor țări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului țării noastre în câmp de manevre militare. Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chișinău, vor să impună cetățenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creștine, improprii națiunii noastre. De asemenea, se urmărește lichidarea identității moldovenești, inclusiv prin interzicerea limbii moldovenești. Se urmărește transformarea țării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forță de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, scrie Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, membrii Consiliului Republican au fost unanimi în vederea creării blocului electoral dintre cele două partide. Astfel, documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM a fost semnat de liderii celor două partide. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
comuniștii, Partidul socialiștilor, deputați socialiști, socialiști

Știrile Zilei