12:30 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
117 0 0

Analistul Vitalie Catană consideră că lupta dintre Maia Sandu și Igor Dodon afectează negativ ratingurile acestor doi jucători politici.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Alegerile din Moldova sunt o „luptă pe viață și pe moarte” pentru putere, care se repetă în țară la fiecare 4 ani. Asta dictează ciclurile politice. Prin urmare, la un moment dat, atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon vor părăsi arena politică, este doar o chestiune de timp. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Vitalie Catană în studioul Radio Sputnik Moldova.

"Astăzi, Maia Sandu și Igor Dodon joacă rolurile principale, întrucât întruchipează anumite tendințe. În confruntarea cu Sandu, Dodon a devenit liderul pe flancul stâng", a explicat interlocutorul.

Expertul remarcă faptul că ratingul lui Sandu a început să scadă. Și există o serie de explicații obiective pentru aceasta. 

"Sandu a început să-și retrogradeze ratingul imediat după ce a devenit președinte al Moldovei. Cât fac doar intrigile ei cu privire la dizolvarea parlamentului și numirea unui prim-ministru! Toate acestea au generat o tendință negativă", este convins Catană. 

Analistul politic este încrezător că scăderea ratingului lui Sandu va reduce și gradul de tensiune în confruntarea cu Dodon. Acest lucru, la rândul său, va permite altor forțe politice din Moldova să se facă auzite. 

În orice caz, un astfel de tandem „militar” precum Sandu și Dodon este relevant atât timp cât Maia Sandu este la Președinție. Iar ce se va întâmpla în continuare - vor arăta evenimentele pre-electorale, crede expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)

Tematic

Cum a comentat Dodon declanșarea anticipatelor de către Sandu
Tagurile:
Maia Sandu, lupta, Maia Sandu, Igor Dodon

Știrile Zilei