19:36 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
141 0 0

Membrii Comisiei Electorale Centrală au tras la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Au fost extrase primele 6 poziții de către candidații înregistrați astăzi la CEC. Astfel, primul în buletinul de vot va fi Partidul Acasă Construim Europa (PACE), urmat de Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (condus de Mark Tkaciuk).

Locul trei în buletin va fi ocupat de blocul „Renato Usatîi”, urmat de Partidul „Șor”. Pe poziția a cincea se regăsește Partidul Acțiune și Solidaritate, iar cu numărul șase va fi blocul electoral PSRM-PCRM.

Conform Codului electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul de cel mult șapte zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Lacuna din Codul Electoral care ar putea scoate ”într-o veselie” partidele din alegeri
Vom avea sau nu alegeri anticipate pe 11 iulie: Declarație
Tagurile:
Partide politice, partide, alegeri

Știrile Zilei