22:03 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
5901

La ce „cadouri” din partea politicienilor ar trebui să se aștepte cetățenii Republicii Moldova în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. De regulă, înainte de alegeri puterea, dar și cei care doresc să ajungă la putere, le fac anumite  ”cadouri” potențialilor lor alegători. "Nimic nou sub soare", a citat din Vechiul Testament politologul Angela Colațchi în studioului radio Sputnik Moldova.

"Deși pot apărea și unele nuanțe. Și aceste nuanțe vor fi legate de epidemia COVID-19. Cum ar fi decizia luată în ultimul moment de a deschide cimitirele de Paștele Blajinilor. Acesta este de asemenea unul dintre noile tipuri de bonusuri", spune expertul.

Este paradoxal, în opinia lui Colațchi să vedem o astfel de „cochetărie cu Biserica Ortodoxă” din partea statului în timpul pandemiei. Desigur, este important să respecți și să aperi tradițiile, dar nu în situația când numărul de persoane vaccinate în țară este de 4%. „Și vor exista astfel de lucruri”, consideră interlocutorul.

"Politicienii vor găsi anumite ocolișuri. Deoarece corupția electorală și mituirea deschisă a alegătorilor sunt interzise. Dar cu siguranță o vor găsi cum. Nu pot organiza concerte? Nu-i nimic, vor găsi oportunități și oameni", a constatat politologul.

Înainte de alegeri, politicienii moldoveni dau dovadă de suficientă ingeniozitate, a rezumat expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)

Tematic

Alegeri parlamentare anticipate: Cine s-a grăbit să depună actele în prima zi
CEC a cerut o sumă de bani pentru alegeri, Guvernul a oferit - alta: Ce urmează
Tagurile:
electorat, cadouri, alegeri

Știrile Zilei