12:46 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
370 0 0

Președintele Lituaniei și-a încheiat vizita în Moldova. Cu această ocazie, cei doi șefi de stat aui făcut schimb de cadouri.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. În cadrul vizitei oficiale la Chișinău a președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda, liderul moldovean, Maia Sandu, i-a oferit în dar omologului său un prosop și un album fotografic.

„Acest prosop este creat de meșterițele de la „Casa Cristea” - unul dintre cele mai cunoscute ateliere de artizanat din țara noastră, apreciat pentru autenticitatea lucrărilor și pentru perpetuarea tradițiilor. Prosopul este un element decorativ care nu lipsea din nicio casă, iar ornamentele sale transmit mesaje de belșug, bunăstare, pace. Tocmai de aceea este folosit la diferite ceremonii - în special, la nunți, ca semn al unui nou început și al unui viitor prosper. Iar acest album fotografic vă va ajuta să descoperiți Moldova”, a declarat Sandu, înmânându-i cadoul.

Гитанас Науседа и Майя Санду
Gitanas Nauseda și Maia Sandu

Președintele Nauseda i-a oferit la rândul său Maiei Sandu un album de artă în două volume, în care se regăsește și portretul Mariei Lupu, fiica domnitorului Vasile Lupu. La vârsta de 20 de ani ea devenit cea de-a doua soție a lui Jonušas II Radvila - o figură politică și militară proeminentă a Marelui Ducat al Lituaniei în secolul 17.

Гитанас Науседа и Майя Санду
Darurile pe care și le-au oferit cei doi președinți

Maria Lupu-Radvila s-a remarcat prin activitățile sale filantropice, inclusiv prin faptul că a construit o biserică ortodoxă. Și astăzi, ea este considerată una dintre personalitățile cele mai vibrante, care au contribuit la apropierea țărilor noastre.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce a discutat Maia Sandu cu președintele Lituaniei, aflat în vizită în Moldova
Tagurile:
Lituania, președinte, cadouri, Sandu

Știrile Zilei