19:32 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a condamnat apariția liste de țări ”neprietenoase” aprobată vineri de guvernul Rusiei.

CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Uniunea Europeană consideră că acțiunile Moscovei privind adoptarea unei liste de țări neprietenoase nu sunt justificate, a declarat șeful diplomației europene Josep Borrell.

"Facem apel la Rusia să revadă această decizie pentru a evita deteriorarea în continuare a relațiilor noastre, care și așa sunt într-o stare tensionată. UE va continua să-și coordoneze poziția cu partenerii", este menționat în declarația sa.

Borrell a subliniat că Uniunea „exprimă solidaritatea deplină cu Republica Cehă ca stat membru și cu Statele Unite. El a îndemnat de asemenea Moscova „să respecte în deplină măsură Convenția de la Viena”, scrie RIA Novosti.

În ajun, Guvernului Rusiei a aprobat lista țărilor neprietenoase, care include Statele Unite și Cehia. Acum, asupra acestora se extind dispozițiile decretului prezidențial „Cu privire la aplicarea măsurilor de influențare (contracarare) asupra acțiunilor neprietenoase ale statelor străine”.

Șefii statelor UE vor discuta relațiile cu Rusia la summitul din 24-25 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Rusia îndeamnă SUA și UE să nu se amestece în problemele interne ale Moldovei
Moscova a interzis intrarea în Rusia pentru opt cetățeni UE
Tagurile:
Josep Borrell, Rusia, Moscova, UE

Știrile Zilei