07:13 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
206 0 0

Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că nu va participa la alegerile parlamentare anticipate și a îndemnat susținătorii partidului să sprijine la scrutin Partidul Acțiune și Solidaritate.

CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Consiliului Politic Național al PLDM s-a întrunit duminică în ședință și a decis că formațiunea nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, membrii PLDM au îndemnat susținătorii partidului să sprijine PAS la scrutin.

„Suntem încrezuți că exemplul nostru va fi urmat și de alte formațiuni politice care pun interesul național mai presus decât interesele înguste de partid. Iar interesul național dictează în acest moment unitate pentru a pune capăt regimului Plahotniuc-Voronin-Dodon-Șor și pentru a relansa, după scrutinul din 11 iulie, parcursul european al Republicii Moldova”, este menționat în postarea de pe pagina de Facebook a PLDM.

Amintim că Vlad Filat și-a anunțat anterior demisia din funcția de lider al PLDM. Interimatul funcției de președinte al liberal-democraților este asigurat de către vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean. 

Precizăm că vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Astfel, în prima zi, șase partide și blocuri electorale au mers la CEC să depună actele necesare. Este vorba despre PACE, Congresul Civic, blocul Renato Usatîi, P. Șor, PAS și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - (PCRM + PSRM). 

Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PDM și-a prezentat lista candidaților la alegeri: Cine sunt primii zece pretendenți
Ce ”cadouri” așteaptă moldovenii de la politicieni înainte de alegeri - expert
Tagurile:
candidați, alegeri parlamentare anticipate, PLDM

Știrile Zilei