04:30 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (202)
49710

Politologul Ian Lisnevschi a evaluat șansele blocului comun al Partidului Socialiștilor și al Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare anticipate, care sunt programate pentru 11 iulie.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Politica nu este matematică, unde puteți calcula cu exactitate rezultatul final. Totul depinde de cât de corect abordează PSRM și PCRM crearea acestui bloc politic, a declarat politologul Ian Lisnevschi la Radio Sputnik Moldova.

Expertul consideră că Partidul Socialiștilor este succesorul Partidului Comuniștilor. Pe flancul drept, aceștia pot fi considerați „foarte foști comuniști”.

„Principalul lucru pentru aceste partide este să găsească un echilibru, în acest caz le va fi mai ușor să unească flancul stâng, care nu era la fel de fragmentat ca și dreapta. Soarta acestor două partide depinde de campania electorală. Pentru aceasta, este necesar să se ajungă la o înțelegere asupra programelor și strategiilor pre-electorale", a rezumat interlocutorul.

Un exemplu despre cum să nu trebuie negociezi ne-a fost arătat de blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, consideră Lisnevschi.

El este convins că garanția victoriei pentru tandemul politic al PSRM și PCRM la alegerile parlamentare anticipate poate fi soluționarea fără conflicte a tuturor problemelor cheie din cadrul blocului.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și al Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate.

Șapte membri ai comisiei CEC au votat pentru înregistrarea acestui bloc, iar unul a fost împotrivă.

Cererea de înregistrare a blocului a fost depusă de secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului Executiv Politic al Comitetului Central al PCRM Oleg Reidman.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (202)

Tematic

Blocul electoral PCRM și PSRM a fost înregistrat de CEC
Tagurile:
socialiști, comuniști, bloc

Știrile Zilei