13:49 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
272 0 0

Politologul Victor Juc a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre scenariile politice care ar putea fi implementate după alegerile parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Politologul Victor Juc susține că formațiunea politicianului Renato Usatîi poate avea susținerea unui segment impunător de alegători în cadrul scrutinului parlamentar anticipat. 

„Renato Usatîi are șanse, pentru că el, ca și Partidul „ȘOR”, pescuiește adepți de pe toate segmentele câmpului politic, pentru că sunt amândouă asistemice, nu se bazează pe o doctrină. Partidul lui Renato Usatîi, datorită prezenței în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, cum este Bălțiul, are bune șanse să obțină o fracțiune consistentă în Parlament”, a declarat expertul. 

Doctorul habilitat în politologie susține că anume formațiunea „Partidul Nostru” poate juca un rol cheie în negocierile care se vor purta pentru formarea unei viitoare coaliție. 

„Nu aș exclude că el va prelua rolul Partidului Democrat, care din 2009 a fost acel necesar care contribuia la formarea coalițiilor guvernamentale - cu liberal-democrații, liberale, iar apoi cu socialiștii”, a declarat expertul. 

Politologul Victor Juc susține că este puțin probabil ca Partidul Acțiune și Solidaritate să obțină o majoritate după alegerile parlamentare, așa că va trebui să se așeze la masa de negocieri. 

„Dacă nu obține majoritate, PAS va trebui să negocieze cu cineva. Dacă trece PPDA, care are toate șansele ca să treacă, conform sondajelor, atunci va fi un aliat firesc, dar depinde câte mandate. Eu consider că are șanse să treacă, mai ales că au și o echipă bună, iar liderul lor, Andrei Năstase, s-a maturizat din punct de vedere politic”, a declarat Victor Juc. 
Un alt „aliat” al PAS poate deveni Partidul Democrat din Moldova, consideră expertul. 

„Partidul Democrat are și el o mică șansă, pentru că are în teritoriu o prezență bună. Dacă cei din teritoriu se vor implica foarte bine  nu cu multe mandate, dar partidul ar putea și el să treacă în Parlament”, afirmă Victor Juc. â

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura în data de 11 iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
Tagurile:
alegeri, Renato Usatîi, rol

Știrile Zilei