10:57 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
88 0 0

Partidul Socialiștilor a comentat decizia președintelui Republicii Moldova de a nu semna și de a returna în Parlament o serie de legi adoptate de majoritatea deputaților.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Socialiștii moldoveni au criticat decizia președintelui Maia Sandu de a nu semna și a returna Parlamentului o serie de legi adoptate de deputați. Într-un briefing de presă, deputatul socialist Petru Burduja a declarat că inițiativa de abolire a „legii miliardelor” a fost aprobată în conformitate cu toate procedurile, dar nu a fost semnată de șeful statului. Potrivit lui Burduja, prima inițiativă de acest gen, aprobată de Parlament, a fost anulată de Curtea Constituțională. Iar a doua, aprobată în mai, nu a fost promulgată de Maia Sandu.

„Astfel, cetățenii vor continua să plătească miliardul furat, pentru că, potrivit Maiei Sandu, aceasta este decizia corectă. Și acum nu mai avem întrebări de ce, în 2014, a votat în guvernul de atunci să transfere plata miliardului furat din sistemul bancar și dobânzile aferente acestuia pe umerii cetățenilor”, a precizat deputatul.

Acesta a mai spus că președintele Maia Sandu a refuzat, de asemenea, să promulge amendamente la Legea cu privire la comerțul intern. Este vorba despre restricția pentru rețelele de vânzare cu amănuntul de a stabili reduceri comerciale pentru produsele producătorilor autohtoni de peste 10%, iar perioada de promovare - de peste 60 de zile. La fel, socialiștii o critică pe Maia Sandu pentru că aceasta nu a semnat Legea cu privire la Guvern, prin care s-a împuternicit Cabinetul de Miniștri cu unele atribuții suplimentare în contextul dizolvării Parlamentului pentru încheierea tratatelor internaționale. Este vorba despre asistență financiară pentru implementarea programelor de infrastructură, sprijin tehnic și material, inclusiv pentru localitățile rurale, centre raionale și școli, grădinițe, instituții medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
fracțiunea PSRM, deputați PSRM, liderul PSRM, PSRM

Știrile Zilei