19:31 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
15610

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Moldova cu siguranță vor influența rezolvarea problemei transnistrene, este convins politologul Corneliu Ciurea. Singura întrebare este în ce mod.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova vor avea o importanță majoră pentru formarea unei majorități de stânga. 

Acest lucru va însemna o anumită deschidere și sensibilitate față de propunerile rusești și poate influența și soluționarea transnistreană, deoarece guvernul va fi responsabil de această direcție. Opinia a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea în studioul Radio Sputnik Moldova. 

"În ceea ce privește dreapta, aceștia sunt atenți la propunerile care vin din Occident. În ultimul timp, astfel de propuneri privind problema transnistreană, precum inițiativa consilierului fostului președinte american John Bolton de a dezgheța conflictul înghețat din Transnistria și declarațiile ministrului român de externe sunt un instrument de control al comportamentului Moscovei", a spus expertul.

Prin urmare, Ciurea a declarat că, dacă dreapta va câștiga la alegerile parlamentare din 11 iulie, reprezentanții ei vor privi problema transnistreană anume din această direcție ca o oportunitate de a pune presiune pe Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Transnistria, alegeri, Corneliu CIUREA

Știrile Zilei