14:20 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
21001

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, în frunte cu Andrei Năstase, a depus astăzi documentele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr este al 9-lea concurent electoral care a depus actele la Comisia Electorală Centrală.

Primul pe lista Platformei DA este Andrei Năstase, urmat de Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Stela Macari, Iana Stanțieru, Constantin Boeștean, Chiril Moțpan, Vasile Năstase, Angela Aramă, dar și alții. 

"Sunt oameni integri, profesioniști și au demonstrat că pot livra rezultate bune pentru cetățenii țării. Veți găsi în listă colegii din Parlament, colegi din teritoriu, primari, consilieri, oameni din diasporă, reprezentanți ai segmnentelor sociale, fermieri, mediul academic, medici. Avem și sprijinul altor politicieni", a declarat Andrei Năstase.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În prima zi, șase partide și blocuri au făcut acest lucru. Peste patru zile, a depus actele Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, iar în data de 20 mai s-au înregistrat deputații Partidului Democrat. 

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziţie şapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanţilor. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cu cine va face PAS bloc electoral: Năstase sau Usatîi
Politolog: De ce partidul lui Năstase a pierdut teren în fața formațiunii PAS
Tagurile:
partide, alegeri

Știrile Zilei