19:34 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
172 0 0

Comisia Electorală Centrală a înregistrat, în cadrul ședinței de astăzi, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” a depus actele la Comisia Electorală Centrală în data de 18 mai. Astăzi, CEC a înregistrat simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanțe.

Până acum, CEC a înregistrat șapte concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar alte două dosare se află în proces de examinare.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanţilor. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PPDA a depus actele la CEC pentru a participa la alegeri: Cine este în listă
Cum vor putea vota elevii și studenții la alegerile anticipate: Precizările CEC
Tagurile:
alegeri parlamentare, parlamentare, alegeri

Știrile Zilei