23:09 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
9820

Partidul „Democrația Acasă” a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Încă un partid a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa pentru scrutinul din 11 iulie. Este vorba de partidul „Democrația Acasă”, condus de Vasie Costiuc, care este și cap de listă. Din primii zece de pe lista partidului mai sunt Ana Țurcan-Oboroc, avocatul Ion Dron primarul din Ruseștii Noi, Ialoveni, Valentina Meșină, fermierul din Căușeni, Sergiu Stefanco, dar și consilierul municipal Bălți, Sergiu Burlacu. 

În conformitate cu prevederile legale, în cazul în care un singur candidat depune documentele spre înregistrare, organul electoral se convoacă pentru a-i atribui numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot la poziţia a 11-a. Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului. Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar trei dosare se află în proces de examinare. Totodată, CEC a eliberat liste de subscripție pentru 11 pretendenți la calitatea de deputat care au depus cereri în acest sens, fără constituirea grupului de inițiativă. 

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanților. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tagurile:
grupuri parlamentare, alegeri parlamentare, Alegeri

Știrile Zilei