03:14 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
8910

Mitropolitul Vladimir a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media a Mitropoliei Moldovei anunță că ÎPS Mitropolit Vladimir a primit astăzi vizita ambasadorului României în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl Daniel Ioniță.

Potrivit comunicatului de presă al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media, "interlocutorii au discutat mai multe aspecte ce țin de atragerea BOM în anumite proiecte transfrontaliere, organizarea în comun a unor tabere de vară pentru copii, cu tentă spiritual-educațională; punerea în valoare a noi trasee turistice la sfintele mănăstiri din Republica Moldova", dar și alte chestiuni.

Mitropolitul Vladimir i-a mulțumit Excelenței Sale domnului Ambasador pentru sprijinul oferit de România, la inaugurarea recentă a Muzeului Mănăstirii Căpriana – Sfântul Ierarh Gavriil. Muzeul Mănăstirii găzduiește piesele recuperate, în 2016, din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. Vestigiile arheologice au fost restaurate la Centrul de Cercetare și Conservare Restaurare a Patrimoniului Cultural din Iași, se anunță în același comunicat de presă.

"La rândul său, ambasadorului României i-a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea frățească, menționând că Mitropolia Moldovei rămâne a fi o instituție ce se bucură de aprecierea deosebită a Ambasadei României de la Chișinău", menționează în comunicatul său de presă Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media a Mitropoliei Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Excelența Sa Daniel Ioniță, ambasadorul Daniel Ioniță, Daniel Ioniță, Romania, România, ambasador, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Mitropolia Moldovei

Știrile Zilei