06:35 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Șeful statului convoacă astăzi, 28 mai, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi figurează doar un subiect legat de finanțarea partidelor și campaniilor electorale. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Responsabilii din cadrul Președenției au anunțat că vineri va avea loc ședința CSS. Aceasta va începe la ora 09:00, la sediul Președenției.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, șeful statului ar urma să discute cu membrii CSS despre riscurile de corupție în procesul finanțării partidelor politice și а campaniilor electorale desfășurate de acestea. Astfel, în cadrul ședinței ar urma să fie audiați reprezentanții instituțiilor de resort. 

Precizăm că ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc în data de 27 aprilie. Atunci, pe agendă a figurat un singur subiect și anume situația la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Astfel, în urma ședinței, președintele Maia Sadu a dat indicații Guvernului să suspendeze contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar Adrian Onceanu. La fel, șeful statului a precizat că Guvernul trebuie să identifice în regim de urgență surse pentru plata salariilor angajaților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
ședință, Maia Sandu, Președinte, Consiliul Suprem de Securitate

Știrile Zilei