12:05 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
48 0 0

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că justiția nu trebuie implicată în campania electorală, însă poate fi un bun subiect de discuție.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a fost întrebat, în cadrul emisiunii sale săptămânale, de către redactorii Sputnik Moldova dacă justiția poate fi subiect pentru campania electorală, iată cum a răspuns:

"În campanie electorală fiecare își alege subiectele pe care vrea să le discute: justiție, corupție, salarii, pensii. Evident, că justiția poate fi subiect de campanie electorală, dar nu trebuie implicată justiția în campania electorală ", a declarat Igor Dodon. 

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în data de 11 iulie. Până în prezent, CEC a înregistrat opt concurenți electorali pentru scrutin, iar trei dosare se află în proces de examinare. Astăzi, alte două partide au mers să depună dosarele pentru a fi înscriși în cursă.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanților. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început în data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon susține că este și el urmărit, doar că la indicațiile lui Sandu
Dodon: Până la un milion de doze de „Sputnik V” ar putea să ajungă în Moldova
Tagurile:
Justiție, Declarații, dodon

Știrile Zilei