20:08 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
66 0 0

CEC a mai acreditat 43 de observatori pentru alegerile din 11 iulie. Astfel, până acum, pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate au fost acreditate 129 de persoane. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnk. În cadrul ședinței de vineri a CEC au fost acreditați alți 43 de observatori.

Este vorba despre reprezentanți ai Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse și Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI.

„În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din Republica Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali - reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral”, se menționează în comunicatul de presă CEC. 

Până acum, CEC a acreditat 129 de observatori pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit Comisiei, termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de șapte zile până la  ziua alegerilor, adică 3 iulie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
CEC, alegeri parlamentare anticipate, Observatori internaţionali, observatori

Știrile Zilei