06:42 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
115 0 0

Maia Sandu a anulat astăzi, 28 mai, decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Președintele Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a anulat vineri decretul semnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

„Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție”, a scris Maia Sandu. 

Șeful statului a precizat că CSM trebuie să-și reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Sandu a mai scris că „oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții, iar curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
anulat, decret, Igor Dodon, Maia Sandu

Știrile Zilei