19:36 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
7010

Procuratura Generală a renunțat la toate capetele de învinuire aduse omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Procuratura Generală anunță că renunță la invinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.

„În rezultatul rejudecării cauzei penale în ordine de revizuire, în care Veaceslav Platon a fost condamnat prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, colaborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia”, este specificat în comunicatul emis de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauzelor Speciale.

Potrivit informațiilor, acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor. 

Vaeceslav Platon rămâne fără „Casa Modei” și fosta clădire ASITO>>>

În spațiul public au apărut informații precum că, Veaceslav Platon urmează să fie achitat și ar putea cere despăgubiri de peste un miliard de lei. De precizat, dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție pe 15 iunie. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei