22:56 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
18610

Politologul Angela KolațchiPolitologul Angela Kolațchi a explicat de ce partidele de dreapta din Moldova nu pot decât să viseze la un „extaz ideologic” similar cu cel simțit de Partidul Socialiștilor după ce a creat un bloc unic cu Partidul Comuniștilor.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Faptul că Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor din Moldova au creat un singur bloc preelectoral, „reunindu-se în extaz ideologic, nu înseamnă că flancul stâng s-a unit complet”, din moment ce există alte partide pe lângă aceste două. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Angela Kolațchi în studioul Radio Sputnik Moldova.

„Acum, socialiștii și comuniștii au urmat calea urmată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) în campania parlamentară anterioară, creând blocul electoral ACUM”, a spus expertul.

Pentru dreapta, potrivit lui Kolațchi, a fost dificil și neproductiv să creeze un bloc mare cu sarcini serioase, similar cu blocul ACUM, astfel partidele au intrat separat în cursa electorală. Aici, desigur, pot exista rezultate negative, a rezumat expertul, întrucât există o astfel de dispersie a voturilor, care este apoi redistribuită. Pur și simplu mecanic și prin definiție, este imposibil să-i „conducem” toți într-un bloc mare, deoarece toți sunt foarte diferiți, a explicat analistul politic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PAS sau blocul PCRM-PSRM: Cine va obține mai multe mandate după alegeri
Tagurile:
alegerile, bloc, partide de dreapta, partide

Știrile Zilei