21:56 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (63)
158 0 0

Partidul Legii și Dreptății a depus actele la CEC pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Așa cum s-a anunțat și anterior, prima pe lista formațiunii este Mariana Durleșteanu.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Partidul Legii și Dreptății este al 15-lea care a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa electorală din 11 iulie. Primii cinci candidați de pe lista partidului sunt: Mariana Durleșteanu, Nicolae Alexei, Alexei Busuioc, Viorica Pruteanu și Samoila Stan.

Anterior, Mariana Durleșteanu a declarat în studioul Sputnik Moldova că multe dintre persoanele care se regăsesc pe lista partidului nu au experiență în politică, însă sunt buni specialiști în domeniile pe care le reprezintă.

"Nu creez o garnitură pentru împlutură. Vreau să cuprindem mai multe sectoare - persoane cu rezultate concrete, cu experiență vastă în domenii pentru a realiza lucruri frumoase în această țară", a spus politicianul.

Acum CEC are la dispoziție șapte zile pentru a verifica documentele, după care va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat. 

Până acum, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar 6 dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (63)

Tematic

Exclusiv: Durleșteanu - „Socialiștii știau că am de gând să-mi retrag candidatura”
Exclusiv! Durleșteanu – cap de listă la alegeri: Cine se mai regăsește în lista partidului
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, alegeri anticipate, anticipate, Alegeri

Știrile Zilei