17:01 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
5610

Comisia Electorală Centrală se întrunește într-o nouă ședință. Astăzi vor fi acreditați mai mulți observatori internaționali.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Observatorii internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi acreditați astăzi, 2 iunie, în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, vor fi acreditați observatorii din partea Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, dar și experții electorali internaționali din partea Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei. 

La fel, membrii CEC vor modifica Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare și vor înregistra un nou partid politic pentru cursa electorală din 11 iulie. Este vorba de „Partidul Unității Naționale” și simbolul electoral al acestuia.  

Amintim, alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție nouă zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. De precizat că declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Tagurile:
parlamentară CEC, președintele CEC, CEC, Membru CEC

Știrile Zilei