22:34 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
44 0 0

Ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut miercuri o întrevedere cu George Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, cu care a discutat despre problema transnistreană.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Șeful diplomației moldovenești Aureliu Ciocoi l-a primit la Ministerul de Externe pe George P. Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, oficialii au discutat mai multe chestiuni, între care "și evoluțiile pe dosarul transnistrean".

"Interlocutorii au abordat și stadiul actual al procesului de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean, precum și pașii care urmează a fi întreprinși în perioada următoare. Aureliu Ciocoi a apreciat disponibilitatea părții americane pentru sprijinirea eforturilor comune în vederea identificării unei soluții cuprinzătoare și viabile pentru problematica transnistreană având la bază respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional", precizează comunicatul de presă al Ministerului de Externe.  

Cei doi au discutat și despre retragerea trupelor străine și evacuarea munițiilor din stânga Nistrului.

"Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la procesul de retragere din Republica Moldova a trupelor și munițiilor străine, fiind subliniată necesitatea menținerii unui dialog continuu și transparent atât cu părțile vizate, cât și în cadrul organizațiilor internaționale de profil privind reluarea efectivă a acestui proces", mai precizează MAEIE în comunicatul său de presă.

În finalul discuției, Aureliu Ciocoi și George Kent au discutat subiectul alegerilor parlamentare anticipate din vara anului curent, eforturile autorităților de la Chișinău în vederea bunei desfășurări a scrutinului electoral și asigurării unui proces electoral democratic, liber și transparent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Nistru, Muniții, trupe, evacuarea, Transnistria, dosar, secretar de stat al SUA, Secretar de stat, Kent, Aureliu Ciocoi

Știrile Zilei