12:37 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
6210

Încă un concurent electoral a fost înregistrat în cursa pentru parlamentarele din 11 iulie, iar alții așteapă încă răspunsul CEC.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Partidul „Democrația Acasă” a fost înregistrat astăzi în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. La fel, a fost înregistrat simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe. Astfel, reprezentanții partidului pot începe campania electorală pentru scrutinul din iulie. 

CEC a înregistrat până acum 11 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar alte 6 dosare se află în proces de examinare. 

Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție șapte zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta doar actul de identitate în original pentru confirmare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
parlamentară CEC, CEC, Membru CEC

Știrile Zilei