03:56 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
33 0 0

Bașcanul Găgăuziei a avut mai multe întâlniri cu liderii regiunilor-parteneri din Rusia ai Autonomiei și cu reprezentanți ai cercurilor de afaceri din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. În cadrul Economic Internațional din Sankt Petersburg, guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și guvernatorul regiunii Astrahan, Igor Babușkin, au semnat un acord privind cooperarea comercială si economică, tehnico-științifică, și umanitară între UTA Găgăuzia și regiunea Astrahan.

Irina Vlah s-a întâlnit de asemenea cu prim-ministru al Republicii Tatarstan, Alexei Pesoșin , cu ex-guvernatorul Sankt Petersburgului, președintele Consiliului de directori al SA „USC”, Georghii Poltavchenko, cu viceguvernatorul regiunii Sverdlovsk Alexandru Vîsokinskii și cu guvernatorul regiunii Omsk, Alexandru Burcov.

”Ca urmare a negocierilor, au fost realizate acorduri privind dezvoltarea relațiilor cu regiunile Rusiei în domenii schimbul de experiență în procesul de creare a platformelor pentru a stimula evoluția rapidă a sectorului IT; digitalizarea serviciilor publice, inclusiv medicale; industrializarea și automatizarea economiei prin creșterea ponderii industriei”, comunică serviciul de presă al șefului Autonomiei.

Bascanul Găgăuziei și șefii regiunilor Federației Ruse și-au exprimat disponibilitatea de a semna în viitorul apropiat o serie de acorduri între instituțiile responsabile de dezvoltarea sectoarelor IT și a industriei, în urma cărora vor fi determinate planuri de acțiune comune.

Guvernatorul Găgăuziei i-a invitat pe colegii săi ruși să participe la al VI- lea Forum Internațional de Investiții Invest-Găgăuzia 2021 care este planificat pentru luna octombrie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Video: Margarita Simonian, despre importanța asigurării securității informaționale
Tagurile:
Sankt Petersburg, Forum Economic, Irina Vlah

Știrile Zilei