15:47 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
21510

După ce Veaceslav Platon a fost scos basma curată în dosarul fraudei bancare, președintele țării, Maia Sandu, susține că acum acesta va cere despăgubiri morale de la stat. De asemenea, șeful statului a dezvăluit mai multe scheme în care ar fi implicat Platon.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că este indignată de decizia prin care Veaceslav Platon a fost disculpat în dosarul fraudei bancare, într-un timp atât de scurt.

"Vedem un proces grăbit de scoatere basma curată a lui Platon din această acuzație. Vom avea o discuție și la Consiliul Suprem de Securitate cu privire la furtul bancar și spălătoria de bani. E ciudat că pe acest dosar s-a mișcat foarte repede să-l scoată pe Platon de sub învinuire, dar în alte dosare în care este implicat Platon, Procuratura Generală nu face nimic. Eu știu care este dauna pe care Platon o aduce statului încă din anul 1995 încoace. Tot felul de spălări de bani, atacuri care au fost și continuă la adresa sectorului de asigurări, la adresa băncilor și întreprinderi din care a scos bani, unele au fost și falimentate de el", a declarat Maia Sandu. 

Mai mult, șeful statului spune că în urma aceste decizii luate de Procuratura Generală, Platon ar putea cere sute de milioane de lei despăgubiri de la bugetul de stat.

Amintim că astăzi omul de afaceri Veaceslav Platon a acuzat-o pe Maia Sandu că a permis frauda pe când era ministru și a votat pentru modificarea legislației cu privire la emiterea garanțiilor de stat.

"A făcut-o „pentru bani sau din prostie”. Maia Sandu este datoare să-și explice acel vot tuturor cetățenilor care au fost furați", a spus Platon.

De cealaltă parte, Maia Sandu a declarat că Veaceslav Platon va continua să vină cu acuzații la dresa ei. 

"Acuzațiile vor continua, dar pe mine nu mă intimidează acești oameni. Știu multe scheme în care este implicat Platon și daunele pe care le-a adus statului. Dacă sunt probe, de ce nu se investighează. Asta am întrebat și eu procurorul general, dar mai aștept răspunsul", a precizat Sandu. 

În spațiul public au apărut informații precum că Veaceslav Platon urmează să fie achitat și ar putea cere despăgubiri de peste un miliard de lei. De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce a spus Maia Sandu la întrevederea cu reprezentanții OSCE despre situația transnistreană
Vladimir Filat spune că Maia Sandu îi calcă pe urme
Tagurile:
acuzații, Veaceslav Platon, Platon, Maia Sandu

Știrile Zilei