01:34 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
5910

Redresarea economică neuniformă în lume generează riscuri politice serioase privind dezvoltarea țărilor și a securității, a declarat Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că economia globală se recuperează neuniform, ceea ce ar putea duce la o creștere a decalajului privind nivelul de trai atât în ​​interiorul țărilor, cât și între ele.

În opinia lui, în pofida profunzimii recesiunii de anul trecut cauzată de pandemia de coronavirus, putem spune deja cu siguranță că economia globală revine la normal. Este așteptată o creștere maximă a PIB-ului de la începutul anilor 70 ai secolului trecut.

Redresarea economică neuniformă în lume generează riscuri politice serioase în ceea ce privește dezvoltarea țărilor și a securității, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin.

"Acest lucru generează riscuri politice, economice și sociale serioase pentru dezvoltarea lumii contemporane interconectate, pentru securitatea comună", a spus Putin la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, vorbind despre redresarea economică neuniformă din lume.

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în 2021, se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică. Agenția Internațională de Presă "Rossiya Segodnya" este partenerul media al Forumului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Sandu, despre declarația lui Putin privind statutul Transnistriei
Tagurile:
economia globală, Sankt Petersburg, Forum Economic, Putin

Știrile Zilei