22:02 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
24110

Expertul a analizat comportamentul unuia dintre cele mai mari partide din Moldova după 11 iulie, când vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că, în cazul victoriei partidelor de dreapta la alegerile parlamentare anticipate, în țară „sunt posibile proteste”. În opinia lui Dodon, acest lucru s-ar putea întâmpla deoarece dreapta câștigătoare „cu siguranță va destabiliza în totalitate situația din țară”.

Dar oare vor reuși oare socialiștii să organizeze în centrul Chișinăului o acțiune cu adevărat masivă împreună a susținătorilor lor, ca principal argument în lupta contra opozanților de dreapta? Răspunsul la această întrebare a fost dată de analistul politic Corneliu Ciurea în studioul Sputnik Moldova.

"Nu am văzut de mult timp proteste în masă, cu un număr mare de participanți, organizate de partidele de stânga. Va fi interesant să vedem dacă formațiunile politice de stânga pot mobiliza de fapt un număr mare de oameni. Dacă da, va fi fără îndoială un succes pentru ei", a spus Ciurea.

Potrivit expertului, la această etapă nu are rost încă să afirmăm cu certitudine absolută că partidele de stânga vor putea organiza o masă semnificativă de susținători în timpul protestelor. Ca argument, Ciurea a reamintit că atât socialiștii, cât și alte partide nu s-au ocupat de mult timp de mobilizarea electoratului.

"Proteste în masă sunt posibile numai dacă populația Moldovei va simți o amenințare puternică și cetățenii vor ieși în stradă", a adăugat analistul.

Ciurea a sublinia că orice partid poate acționa desigur ca o forță organizațională, însă pentru exprimarea în masă a dezacordului său în rândul populației trebuie să existe o convingere sinceră că are dreptate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ciurea: Pot oare socialiștii și comuniștii să preia puterea în Moldova?
Ciurea: Cum rezultatele alegerilor anticipate ar putea afecta problema transnistreană
Tagurile:
politică

Știrile Zilei