17:35 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (62)
199 0 0

Trei formațiuni politice au anunțat pentru astăzi proteste în fața sediului Comisiei Electorale Centrale. Este vorba de partidul prezidențial PAS al Maiei Sandu, de Platforma DA a lui Andrei Năstase și de Partidului lui Renato Usatîi.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Toate cele trei formațiuni, care sunt și concurenți electorali, deja cu acte în regulă, sunt nemulțumite de de decizia CEC cu privire la numărul secțiilor de votare pentru diasporă.

În data de 5 iunie, CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare pentru diaspora.

Proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020. Acest lucru a iscat discuții aprinse, în contextul în care anterior Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate.

După aceasta Maia Sandu i-a somat pe reprezentanții Comisiei Electorale Centrale să-și revizuiască decizia, iar, în replică, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a spus că membrii instituției nu adoptă hotărâri pe placul cuiva. Duminică  Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, de pe strada Teilor, Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care a decis numărul secțiilor de votare în străinătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (62)
Tagurile:
CEC, protest

Știrile Zilei