22:37 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
25810

Maia Sandu a răspuns la întrebarea privind ce așteptări are de la întrevederea dintre Putin și Biden.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Fiind întrebată ce așteptări are de la întrevederea liderilor Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, președintele Moldovei a declarat că vrea pace și niciun fel de conflicte.

“Ne dorim pace și niciun fel de conflicte, pentru a ne permite să ne concentrăm pe reformele interne, care ne vor permite să creăm niște instituții puternice, care ne vor ajuta să facem statul mai puțin vulnerabil la amenințările externe… Trăim într-o regiune foarte dificilă, ceea ce provoacă o mare îngrijorare”, a declarat ea în cadrul forumului online “Democrația în acțiune”.

Întrevederea din Putin și Biden va avea loc la Geneva, pe 16 iunie. Ultimul summit în format deplin Rusia – SUA a avut loc în anul 2018, la Helsinki, când Putin a purtat negocieri cu Donald Trump. Noua întrevedere are loc la inițiativa lui Biden. Partea rusă speră că președinții vor discuta despre relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, lupta împotriva COVID-19 și reglementarea conflictelor regionale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei