05:54 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
221 0 0

CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de membrii Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a modificat hotărârea nr. 4966 din 5 iunie 2021 privind deschiderea a 139 de secții de votare pentru diasporă. 

Astfel, astăzi CEC a decis deschiderea a 146 de secții de votare în străinătate, cu șapte secții mai mult decât cum fost anunțat sâmbătă. 

Pro au votat 8 membri CEC, iar unul a fost împotrivă. Cel care nu a fost de acord este Dumitru Pavel.

La scurt timp după anunțarea deciziei, membrii PAS au venit cu o reacție și spun că vor contesta decizia la Curtea de Apel. 

Decizia CEC de a majora numărul secțiilor de votare cu doar șapte secții a nemulțumit și oamenii de rând. Susținătorii câtorva partide politice, care au reluat protestele în fața Comisiei Electorale Centrale înainte de începerea ședinței, au continuat să protesteze și după aflarea ultimii decizii. 

Oamenii scandează și cer deschiderea a 190 de secții de votare.

"Diaspora votează", scandează oamenii.

Amintim că CEC a decis sâmbătă că, în ziua alegerilor, pentru diasporă vor fi deschise 139 de secții de votare.

Deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020.

Acest lucru a iscat discuții aprinse, mai ales că anterior Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate.

Ieri, reprezentanții mai multor partide politice, alături de simpatizanții lor, au ieșit în stradă și au protestat în fața Comisiei Electorale Centrale.

După care, membrii CEC au revenit la discuții despre numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare. Aceștia nu au ajuns la un numitor comun și s-au întâlnit astăzi în ședință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nagacevschi se disociază de reacția Guvernului cu privire la hotărârea CEC
CEC va decide astăzi câte secții de votare vor fi peste hotare
Sandu supărată pe CEC că a deschis puține secții de votare în diaspora
MAEIE nu susține deschiderea doar a 139 de secții de votare în străinătate
Tagurile:
Secții de votare, cec

Știrile Zilei