00:20 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
4010

Astăzi, 11 iunie, este ultima zi în care candidații se pot înregistra la Comisia Electorală Centrală ca să obțină undă verde pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Astăzi este ultima zi când candidații pot depune actele la CEC pentru a fi înregistrași la alegerile parlamentare din 11 iulie. 

Astfel, solicitanții pot depune dosarele până la ora 16:00. 

La ora 17:00, membrii Comisiei se vor întruni în ședință pentru a trage la sorți și a stabili ordinea prealabilă de înscriere a potențialilor candidați în buletinul de vot.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 CEC a înregistrat 17 concurenți electorali, iar alte două dosare se află în proces de examinare.

Amintim că primul în buletinul de vot este Partidul PACE, urmat de Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic și Blocul electoral „Renato Usatîi".

Pe locul patru este Partidul Politic „ȘOR”, urmat de PAS, iar pe poziţia şase e Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Numărul șapte în buletinul de vot se află Mișcarea Profesioniștilor “Speranța-Надежда”, după care Partidul Democrat din Moldova.

Locul nouă a fost ocupat de Platforma Demnitate și Adevăr, 10 - de Partidul Unității Naționale, 11 - de cei de la Democraţia Acasă, iar 12 - de Partidul Politic „NOI”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: Ce s-ar putea întâmpla dacă o parte din membrii CEC ar demisiona
Sandu face din deget membrilor CEC - Ce li se poate întâmpla
CEC le amintește cetățenilor - 10 iunie este ultima zi când mai pot face asta
Tagurile:
alegeri, Candidați, CEC

Știrile Zilei